Vive las chanclas!!
Door: webmaster
06 Maart 2008 | Mexico, Mexico-stad
Zit nog steeds in het land van de taco's, tequila'a, guacamoles en de VW kevertjes. Mexico is na enig onderzoek simpelweg té mooi en té groot om eventjes doorheen te racen. Doen we dus ook maar niet.
Na 2 weken Mexico stad ben ik maar 's richting zuiden getrokken, (je moet toch wat..) en heb eerst even twee dagen het zeer pitoresque Taxco bezocht. Een prachtig oud en tegen de bergen opgebouwd zilverstadje en dit is nou echt zo'n plek waar je elk moment Zorro tegen het lijf kan lopen, is helaas niet gebeurd en heb dus ook nog steeds geen handtekening van Zorro.
Ik kan hier helaas geen foto's van laten zien want die zijn al op dvd gebrand maar voor geinteresseerden: ff "Taxco" googelen en de eerste link aanklikken voor mooie plaatjes en meer informatie.
Kortom, wherever you go, go Taxco!!
15/2 S'avonds om 20.00 uur eerst terug naar DF del sur om vanuit daar de (mijn allereerste en naar verwachting nog lang niet de laatse) nachtbus naar Oaxaca stad te nemen wat in de gelijknamige de staat Oaxaca ligt. Ja ik heb ook een beetje moeite met het lezen van de ontelbare indiaanse soms onuitspeekbare plaatsnamen maar deze klinkt gewoon als ´wahakka´. Is ook érg mooi.
Een goed en gezellig hostelletje "luz de Luna" gevonden, nouja, backpackers raden elkaar 'de best places to go' aan dus ik heb er niet echt naar hoeven zoeken. Vanuit daar 3 dagen "Siera del Norte" (bergen, bergen en nog meer bergen) in geweest, een beetje lopen en mountainbiken, een werkelijk geweldige en 'adembenemende' ervaring met prachtige uitzichten, welke kant ik ook opkeek!
Vervolgens ff lekker gezwommen in Hierve del Agua, ook hóóg in de bergen! Echt heerlijk allemaal.
Vanuit daar weer terug naar de stad en na twee dagen daar met een nachtbus vertrokken naar Puerto Escondido, lees: ZON ZEE EN STRAND!!
Na twee dagen daar naar het nóg mooiere "Mazunte" afgereisd. Een uurtje oostelijk met de bus. Mazunte is een klein hippiedorpje nog kleiner dan Niftrik (hoe is 't mogelijk??) waar ik een heerlijk laidback hostelletje had gevonden, letterlijk 'OP' het strand.
Hier was ik dus écht ff aan toe beste mensen.. Een weekje lekker op bloten voeten, heerlijk gegeten, goed gefeest, lekker veel hang gemat en ook nog hier en daar, hoe kan het ook anders, nog meer leuke dingen gedaan! Met een bootje en een kater om 8uur s'morgens de Pacific opgeweest, wat walvissen gezien, met een paar aardig grote schildpadden gezwommen en nog wat tussen het koraal gesnorkeld. Best lekker wakker worden moet ik zeggen. En zélfs tijdens een ander boottochtje in een moeras-achig gebied een paar (ze waren 'goh, best spannend!' dichtbij) krokodillen gezien. Kortom.. een vermakelijk weekje.
Maargoed, nu zit ik sinds zaterdag 1 Maart 7.00uur , na een verschrikkelijke maar ik mag niet klagen natuurlijk 12 uur durende busreis, in San Cristobal waar ik het ook héérlijk naar m´n zin heb. Dit is denk ik met vlaggen en wimpels het kleurrijkste stadje ter wereld, om vrolijk van te bijven.
Ook een zeer gezellig nachtleven met veel live musica dus ik blijf hier 'denk ik' nog wel even tot zaterdag hangen.
ÉNnn dan heb ik er alweer vijf weken Mexico opzitten! En ik moet jullie eerlijk vertellen, geloof t of niet, de tijd gaat hier sneller dan in Nederland. Ik weet ook niet hoe ze t doen..
Het 'plan' is na Paleque en omgeving toch echt naar Guatemala te vertrekken want daar schijnt ook een en ander te doen te zijn. Daarna weet ik t nog niet helemaal. Cuba en Jamaica liggen op de loer. De rest van Central-America is ook nog steeds een goede en een financieel wat aantrekkelijkere optie alvorens ik Sud-America aandoe. De tijd zal het leren.
Over tijd gesproken, ik moet nu echt gauw weg ivm even een slecht time-management. Er is hier nl. een heel leuk filmhuisje met 2 hele leuke kleine zaaltjes (en maar 25 pesotjes, dat = E 1,75 , per film!! ik heb er dan ook al 3 gezien) waar zojuist een documentaire over de Zapatistas, waar ik wel wat meer over wil weten(cultuur), is begonnen.
Tot slot wil jullie nog even gauw hartelijk bedanken voor de leuke en hartverwarmende reacties, doet me goed!
De foto´s zet ik er vanavond of anders morgen wel op.
Tot de volgende ik weet niet wanneer keer maar wee,
Saludos!! G
07 Maart 2008 - 00:30
Tjeerd:
O,o,o,o Guus, volgens mij heb je het wel naar je zin. Maar ik weet het niet helemaal zeker.
Kun je de volgende keer als je een berichtje typt het iets speciefieeuser over brengen? Anders kom ik je halen hoor (als het echt niet meer te doen is).
Als vriend heb ik dat wel voor je over!
Ik had vandaag de hele dag vrij en heb op blote voeten de groene kliko naar de straat gebracht. Super lekker die hollandse tegels op je net niet helemaal ontwikkelde eeld tenen.
Je leest het al, mij gaat het fantastisch goed af maar hoop dat jij je ook vermaakt!
Heeeeeeeeeel veeeeeeeeel liefs je T
07 Maart 2008 - 00:37
Tjeerd:
ps, over goedkope films gesroken, ik heb 56 euro boete op je pasje staan. Geintje ,alleen als je terug bent moet je maar mijn pasje lenen. -
07 Maart 2008 - 08:00
Nellie:
Zo doet een levensgenieter dat dus! Dat je een feestbeest bent blijkt goed uit de foto's. Stoppen met roken dus nog niet gelukt?
Pakket wordt vandaag bezorgd. Ik mail je nog.
Veel plezier verder. -
07 Maart 2008 - 08:03
Theo:
Klinkt weer goed Guus. Ik ben niet jaloers hoor, Nederland is ook prachtig, iets minder kleurrijk misschien, iets minder weer mischien, iets minder indrukwekkend misschien en iets minder tijd om er iets minder van te genieten misschien. Maar ach, dat doe jij voor tien. -
07 Maart 2008 - 08:42
Nico:
Guus, je doet toch geen dingen die niet mogen? -
07 Maart 2008 - 10:35
Saskia:
Ha Guusje, echt weer geweldig om je verhaal te lezen en sla vooral Guatemala straks niet over!!
groetjes -
07 Maart 2008 - 10:46
Tu Hermana:
Hermano!
Wat klinkt dat goed!!! En die foto's!!! Ik vond het echt super om je even te spreken, je klonk alsof je gewoon in Friesland o.i.d. zat, zo dichtbij! Het lijkt me nu inderdaad tijd worden om Mexico te verlaten, heb je al besloten wat je route gaat worden?
Ontzettend veel plezier, Guatemala is ook weer schitterend volgens mij...
Muchos besos,
Lautje -
07 Maart 2008 - 10:54
Inge:
Hallo Guus,
Geweldig je verhalen....Geniet er lekker van en ik lees met veel plezier je avonturen....
muchos Besos,
Inge -
07 Maart 2008 - 12:35
Lien:
Nou nou, niks teveel gezegd over de foto's.. Echt super! Enne, niet alleen espresso'tjes volgens mij.. ;-)
Goeie reis zaterdag en tot chats maar weer... KUS! -
07 Maart 2008 - 14:07
Joenos:
Ja guus...volgens mij heeft de rest de reacties al genoemd die bij je op komen als je dit verhaal weer leest! Op één na...en dat is dat ik het je meer dan van harte gun maar toch wel een klein tikkeltje, hupsapupsa beetje zo nu en dan(niet) jaloers ben op die vette vette reis die jij aan het maken bent met niet een, niet twee verdomme niet drie maar nog wel héél véél maanden meer van dit alles en lekker weer. Tjonge jonge jonge sjonge! Ben blij dat ik weer wat van je heb gelezen want ik kreeg al een beetje het vermoeden dat je op een of ander onbewoond eiland verzeild was geraakt zonder zeilboot en daar nu zat te zitten op het strand met een biertje in de hand.. en geen internet. Maar gelukkig.
Go with your flow! -
07 Maart 2008 - 14:08
ps. Guus ik heb weekend! Yes! -
07 Maart 2008 - 18:01
Z.o.b.:
veeeeeeeeettttttteeeeeeeee foto's man!!!!! en geweldig dat je het zo naar je zin hebt! relaxte gasten waren dat zeker? zwemmen in de bergen, echt superrrr!!
laterzzzz
oja tot 14 maart (2009) haha!!
geniet ook even voor ons allemaal t leven staat hier stil!!!
bouswaka makjou
m.o.l. -
07 Maart 2008 - 20:47
W.I.D.N.W.A!!! Vette foto's man! -
08 Maart 2008 - 11:25
Frank:
Gustavoooooo wahakkaaaaa... Lees en zie dat je het ontzettend naar je zin hebt daar in mexico. Als je nog plannen hebt om je aan te sluiten bij de FARc, nu is de tijd. Geloof dat ze lekker aant rommelen zijn in venezuela en colombia. Nou ja hier is de discussie van de dag de film van geerd wilders, fitna.. dus als hier een moislim oorlog uitbreekt kun jij je nog aanmelden bij de farc..
Hier gaat alles life on, maar we genieten met zn alle van je verhalen.
Guus tjek je later, haje -
08 Maart 2008 - 13:19
Jan / Hanna Amsterda:
Guus, Prachtige indrukken laat je voor ons achter. Genietse -
22 Maart 2008 - 10:06
He G,hoe ist ermee?
Waar hang je uit,met je fluit? -
22 Maart 2008 - 13:31
In een e-mail van gisteren 21-3 schreef onze Guus:
Ik zit nu sinds maandag in Al Remate, een heerlijk klein dorpje 30km van Tikal.
23 Maart 2008 - 12:52
Dank je Nico.
Guus ,proost dan!!!! Lekker dat Gallo he!
25 Maart 2008 - 18:10
He die Guus! Alles pluus? -
28 Maart 2008 - 21:12
Mam:
Hoi Guus. Hopelijk alles goed? Tijd voor een nieuw bericht met plaatjes ??!! -
30 Maart 2008 - 20:49
E-mail van Guus van vandaag:
Ik zit na een zeer indrukwekkende tocht van Coban via Sacapulas naar Panajachel nu aan de andere kant van Lago Atitlan in het zeer pitoreske San Pedro le Laguna waar ik morgen mijn eerste spaanse les heb!